Hi, ik ben Rosanne!

Wat ontzettend leuk dat je de moeite neemt om dit stukje te lezen!

Mijn naam is Rosanne van der Laarse, al van jongs af aan heb ik ‘eigenwijs’ genoemd worden als een compliment ervaren. Ik heb, net als iedereen, een eigen wijsheid. Ik heb gelukkig al snel geleerd om op deze wijsheid te vertrouwen. Is niet altijd even makkelijk maar mijn eigen wijsheid heeft me altijd de goede kant op geholpen in mijn leven.

Met Praktijk Eigenwijsheid wil ik kinderen, jongeren en volwassenen zich hun eigen wijsheid laten herinneren. Jouw eigen wijsheid hoef je namelijk niet aan te leren, het zit in je, in jouw ziel, je hoeft het je alleen maar weer te gaan her-inneren.

In het dagelijks leven ben ik moeder van twee heerlijke druktemakers en dus ervaringsdeskundige op het gebied van ‘ouder zijn’. Ik weet hoe ongelofelijk lastig opvoeden kan zijn, zelfs als alles redelijk ‘naar behoren’ gaat. De slapeloze nachten, de driftbuien… Ook weet ik door ruim 13 jaar ervaring in de jeugdzorg dat dat nog maar het begin kan zijn en dat veel ouders voor veel grotere uitdagingen staan.

Ik ben mijn carrière begonnen in het groepswerken: dag en nacht kinderen en jongeren begeleiden en behandelen met gedragsproblemen, psychiatrische ziektebeelden, crimineel gedrag en lichte, verstandelijke handicap. Erg mooi, dankbaar en heftig om kinderen, jongeren en ouders in die situatie bij te staan, respect voor alle werkers die dit doen. Na het groepswerk heb ik zo ongeveer de rest van de Jeugdzorg gezien en alles wat daarbij komt kijken. Van het coachen thuis van ouders en kinderen, het begeleiden van jongeren naar een zelfstandig traject tot het trainen van medehulpverleners.

Naast werken vind ik het erg leuk en belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Na mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (Bachelor) heb ik me verder verdiept in Neuro Linguistisch Programeren (NLP Practitioner en Master), Oplossingsgericht werken, Veiligheid in gezinssystemen, Ontwikkelingspsychologie, Kindercoaching, Creatieve therapie, Speltherapie, Massage, Familieopstellingen, Traumabehandeling en Hypnotherapie.

Ik geloof oprecht dat elk mens zijn stinkende best doet in dit leven maar dat ‘je best’ soms niet toereikend voelt en je zelf niet verder komt. Op die momenten wil ik je met liefde verder helpen; op zoek naar jouw manier, naar jouw weg in dit leven, op zoek naar jouw Eigen Wijsheid.  

Liefs,
Rosanne