Rots & Water Weerbaarheidstraining

Kan jouw kind wel wat zelfvertrouwen gebruiken? Leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen? Of is het juist nodig dat hij of zij regels en grenzen leert accepteren en meer rust in het lijf krijgt? Met de Rots en Water Weerbaarheidstraining ervaren kinderen door speelse oefeningen hun kwaliteiten en krachten.

meld je nu aan

De training in een notendop

Tijdens de training leren kinderen hun eigen keuzes te maken, samen te werken en zich beter te kunnen concentreren. Ze leren hoe ze voor zichzelf en anderen op kunnen komen zonder geweld te gebruiken, ruzie te maken of verdrietig weg te kruipen. Ze worden sterker, slimmer en leren beter met moeilijke situaties om te gaan.

Praktijk Eigenwijsheid geeft de weerbaarheidstraining in kleine groepen (maximaal 8 kinderen). Doordat de groep klein is, is er voldoende aandacht voor elk kind. Door middel van speelse oefeningen in een veilige omgeving leren de kinderen meer vertrouwen, rust en weerbaarheid in hun lijf te ervaren. De weerbaarheidstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van 60 tot 75 minuten.

Voor wie?

Kinderen en jongeren tussen de 7 en 12 jaar.

Ouders

Ouders krijgen na elke bijeenkomst een uitgebreide mail. Hierin staat wat voor oefeningen we gedaan hebben en waarom we die oefening gedaan hebben. Ook staat er een persoonlijk stukje over het kind zelf en wat ouders thuis kunnen doen. 

Bij de laatste bijeenkomst van de training zijn de ouders welkom. De kinderen laten dan zien wat ze hebben geleerd.