Definitie: Coaching is een doelgericht en creatief proces waarbij de coach de coachee ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen persoonlijke en professionele doelen. Coaches helpen mensen bij het verbeteren van hun prestaties en de kwaliteit van hun leven.
Coaching is een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt objectief maar empathisch ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is om mensen in positieve zin te veranderen. Door een professionele én persoonlijke aanpak beoogt Praktijk Eigenwijsheid de coachee inzicht, ontwikkeling en hoop te geven wat leidt tot meer levensgeluk; succes en plezier in het leven. De wortels van coaching liggen in de positieve psychologie. Hierbij ligt de nadruk op de mogelijkheden en niet op de onmogelijkheden.
Elk kind is anders, en elk kind zal dus ook andere uitdagingen tegenkomen in het leven. Om jouw kind een passende vorm van coaching aan te bieden starten we met een intakegesprek, waarna we samen een plan maken wat bij jouw kind past. Over het algemeen bestaat de coaching uit 5 sessies waarin gesprekken met het kind en met ouder(s) afgewisseld zullen worden. Indien er meer nodig lijkt te zijn wordt dit tijdig besproken worden en beslissen ouder en kind samen of zij deze weg in willen slaan.
Het coachen van ouders en kinderen ligt erg dichtbij elkaar omdat je beide partijen nodig hebt om tot een goed eindresultaat te komen, en daarbij een resultaat dat blijvend is. Ouders zijn, zeker bij jonge kinderen, vaak de eerste met wie gewerkt zal worden aangezien een verandering bij ouders zich zal vertalen in een verandering bij het kind. Opvoedcoaching kan ook worden ingezet als het kind niet kan of mee wil werken aan hulpverlening. Hierbij kun je denken aan het feit dat een kind nog te jong is om een verbale inbreng te geven, of omdat, bijvoorbeeld in de tienertijd, een jongere niet mee wíl werken aan de hulpverlening. Opvoedcoaching start met een intake, en het maken van een gezamenlijk plan: wat is de uitdaging die je tegen bent gekomen? Op welke manier kunnen we die gezamenlijk het beste aan gaan pakken? Opvoedcoaching vindt doorgaans plaats in tussen de 5 en 10 sessies.
Voor sommige mensen is het praktischer en minder spannend als zij hun vragen via de e-mail kunnen stellen. Omdat ik graag wil meedenken en ook mensen wil bereiken die ofwel erg druk zijn ofwel de drempel naar een face-to-face gesprek te groot vinden biedt De Kinder- en Opvoedcoach e-coachingssessies aan: E-mailen met je coach via je eigen pc, tablet of telefoon. Ervaring leert dat dit een perfecte manier kan zijn om gesprekken te voeren buiten kantoor tijden zonder dat ze erg veel tijd hoeven te kosten. Daarnaast kan het erg fijn zijn voor bijvoorbeeld jongeren die niet al te gemakkelijk over hun problemen praten, maar hier toch aan willen werken en hulp nodig hebben.
EMDR (Eye Movement Desenitization and Reprocessing) is een wetenschappelijk bewezen en zeer effectieve therapie die kan worden toegepast bij het verwerken van eennare en ingrijpende ervaring. EMDR wordt toegepast wanneer je last blijft houden van een heftige gebeurtenis. Is er iets naar gebeurd en houd jij of je kind last van een naar gevoel, flashbacks, nachtmerries of angsten? Grote kans dat EMDR de oplossing biedt! Door middel van EMDR wordt de heftige emotie van de herinnering gehaald, wordt de herinnering op de juiste manier verwerkt door het brein en kan er iets positiefs voor in de plaats komen.
Is het tijd dat jouw kind zich weer GELUKKIG gaat voelen? Dat het voor zichzelf kan gaan staan, op een goede manier voor zichzelf op kan komen? Of is het juist nu nodig dat hij of zij regels en grenzen leert accepteren en meer rust in het lijf krijgt? Met de Gelukszoekers Weerbaarheidstraining ervaren kinderen door speelse oefeningen hun kwaliteiten en krachten. De training geeft kinderen gereedschappen om eigen keuzes te maken, samen te werken en zich beter te kunnen concentreren. Ze leren hoe ze verstandig voor zichzelf en anderen op kunnen komen zonder geweld te gebruiken, ruzie te maken of verdrietig weg te kruipen. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en zijn beter opgewassen tegen pesters in allerlei vormen. Ze worden sterker, slimmer, leren beter met probleemsituaties om te gaan en de juiste keuzes te maken. Ze krijgen dé tools in handen om hun eigen GELUK te vinden. Gelukszoekers heeft als basis de Rots&Water Weerbaarheidstraining maar gaat verder dan dat; ouders worden intensief meegenomen in dit proces en de kinderen krijgen alle tools die zij nodig hebben om een weerbare basis te creëren!
Waar Gelukszoekers stopt gaat KICK ASS verder: een training rondom Weerbaarheid en Zelfverdediging voor tienermeiden! We gaan samen op ontdekkingstocht naar wie jij echt bent, wat je nou écht wilt en wat juist niet. We gaan jouw grenzen verkennen en we gaan samen ervaren hoe je die grenzen aan kunt geven; verbaal en fysiek; op een rustige manier en op een manier waar niemand om heen kan. Daarnaast gaan we samen op zoek naar de Mindset die jou gelukkig maakt, want jij bent zelf de baas over jouw gedachten en emoties. Ben jij klaar voor de reis van je leven?
Aangezien de meest uitdagende situaties zich niet binnen een werkdag afspelen biedt De Kinder- en Opvoedcoach de mogelijkheid om een observatie te laten doen wanneer dat het meest nodig is: Ligt de uitdaging in het eten of slapen en is coaching of training niet voldoende, dan kun je er voor kiezen om een observatie thuis te laten doen op het moment dat de uitdaging zich voordoet.
Heb je een vraag of situatie die je voor wilt leggen omdat je er zelf niet helemaal uit komt? In dat geval is een eenmalig telefonisch consult of consult via email ook mogelijk.
Ja, deze cookies lust ik wel!